ALKOHOLFRI ØL, VIN OG SPIRITUS

TØRLAGTE ALKOHOLIKERE BØR HOLDE SIG FRA SÅKALDT "ALKOHOLFRIE" DRIKKEMange spørger om de kan drikke en såkaldt alkoholfri øl samtidig med de tager Antabus.
Svaret er JA og NEJ. Alkoholfrie øl er brygget som almindelig pilsner, hvorefter alkoholen er fjernet. Der er dog en rest på omkring o.1% alkohol tilbage (Tuborg Superlight) og det er næppe nok til at frembringe en reaktion fra Antabus, hvis man drikker en enkelt af disse øl.
Nogle mennesker kan dog være særligt følsomme.

Carlsberg Nordic indeholder en del mere alkohol, nemlig 0.5% - så den bør man nok holde sig fra hvis man er i Antabusbehandling, eller i det hele taget ønsker at være tørlagt.
Alkoholfri vin indeholder også en rest alkohol. Se etiketten

MEN ALKOHOLFRIE DRIKKE ER OGSÅ "FARLIGE" PÅ EN ANDEN MÅDE, HVIS DU VIL UNDGÅ AT FALDE I:

ALENE SMAGEN udløser en reaktionbelønningscentger, som øger trangen til at drikke videre. For alkoholmisbrugere er det som at lege med ilden.
En undersøgelse på Indiana University School Of Medicine i 2013 viser, at det ikke er alkoholen, men alene smagen som udløser Dopamin.

Mandlige forsøgspersoner blev tilbudt henholdsvis deres favorit-øl og en sportsdrik. Hos dem som fik øl udløstes Dopamin - og dermed trangen til at drikke videre. Dopamin er st signalstof som udløser velvære, og anses som et element i udviklingen af misbrug.

DU BØR UNDGÅ ALT SOM LIGNER DEN ÆGTE VARE

DEN GENETISKE RISIKO

Undersøgelsen viste også en arvelig forbindelse: De forsøgspersoner som havde alkoholikere i den nære familie var endnu mere udsatte for tilbagefald.

Youtube har en video om forsøget

YOUTUBE har en video om forsøget:

YOUTUBE VIDEO
Forsøgsleder David A.Kareken Ph.D fortæller på Youtube hvorledes bare smagen af øl udløser Dopamin i hjernen.

Du kan læse mere her:
Artikel fra Indiana University School of MedicineMå kun gengives med henvisning til alkohol.dk
Copyright©2001-2015
revideret November 2015

Kommentarer og rettelser

Al information på alkohol.dk er tænkt som generel information.
Alkohol.dk kan ikke gøres ansvarlig for direkte eller indirekte skader relateret til indholdet.